הרעיון שלכם יכול להיות הכי יצירתי בעולם, והחברה שלכם יכולה לשנות את ההיסטוריה – אבל אם לא תצליחו לגייס משקיעים, שום דבר מזה לא יקרה. מצד שני, כל משקיע רואה מדי יום שורה ארוכה של רעיונות, מיזמים וסטארטאפים כמו שלכם. איך לגרום לו להתעניין דווקא במה שיש לכם להציע ולא להיבלע בין כל האחרים שמתחרים על תשומת הלב ועל הכסף שלו?
מצגת משקיעים זו התשובה. מצגת קצרה וסופר-מדויקת שנועדה להסב את תשומת הלב של משקיע פוטנציאלי, לבלוט מעל כל היתר ולגרום לו להמשיך להתעניין במוצר, ברעיון או בחברה שלכם.
מה כוללת מצגת משקיעים מנצחת?
אם תיפגשו עם חבר לכוס קפה והוא ישאל על הרעיון או המיזם שלכם, סביר להניח שתשמחו לספר לו כמה שיותר. אבל מצגת משקיעים היא סיפור אחר לגמרי. היא חייבת להיות חדה וממוקדת, לכלול את כל המידע החשוב הדרוש כדי ללכוד את תשומת הלב של המשקיע הפוטנציאלי, ובו זמנית אסור שתהיה בה אפילו אות אחת מיותרת.
הנה עיקרי הדברים שכדאי לכלול בעת בניית מצגת משקיעים
⭐ תיאור של הרעיון, החברה או המיזם: מה אתם עושים? למה אתם עושים את זה? התיאור חייב להעביר את כל המהות של מצגת המשקיעים באופן ענייני, ברור ומתומצת ככל האפשר. כדאי גם לשלב בתיאור הזה שימוש במספרים, כדי להמחיש את חשיבותה של הבעיה ואת דרך הפתרון שאתם מציעים.
⭐ תיאור השוק וקהל היעד: תארו את הלקוחות הפוטנציאליים שלכם, החל מן הנתונים הדמוגרפיים ועד למה שמניע אותם לפעולה; תארו את השוק שבו אתם פועלים או מתכננים לפעול; העריכו את קצב הצמיחה של השוק, ותנו הערכת שווי או צפי תשואה עתידי.
⭐ תארו את ה-X פקטור שלכם, את האקסטרה-מייל. למה הרעיון או הפרויקט שלכם טוב יותר מאחרים? מה היתרון התחרותי שלכם, ולמה שלקוחות פוטנציאליים יבחרו דווקא במוצר או בשירות שאתם מציעים או מתכננים להציע?
⭐ תארו נקודות ראויות לציון בדרך שכבר עשיתם עד היום. הראו למשקיע הפוטנציאלי אילו מאמצים כבר עשיתם כדי להגשים את החזון שלכם, תארו את היעדים הצבתם בהתחלה וספרו אילו מהם כבר הושגו. זוהי הבעת אמון במוצר שלכם ויש לזה חשיבות עצומה בקבלת ההחלטה שלו אם להשקיע בכם.
⭐ תארו גם את השלבים שאתם נערכים לבצע בעתיד כדי להמשיך לפעול למען הגשמת החזון שלכם. מה התוכנית האסטרטגית שלכם לעתיד? מה המודל העסקי שלכם? מה ערוצי ההפצה ומה הרווחים הצפויים? את כל אלה חשוב לעשות כדי להראות למשקיע שאתם שולטים היטב בהתנהלות העסקית שלכם, שאתם שולטים במספרים ושיש לכם תוכניות להמשך.
⭐ כמה כסף אתם רוצים שהוא ישקיע בכם? ציינו את הסכום, אבל הוסיפו גם מה בכוונתכם לעשות בעזרת הכסף שיושקע. כיצד תיעזרו בכספו של המשקיע כדי להשיג את היעדים שלכם, כמה זמן אתם מעריכים שזה עשוי לקחת, וכמה המשקיע צפוי להרוויח כתשואה על ההשקעה שלו במיזם שלכם?
עוד טיפים בנושא מצגת משקיעים תוכלו למצוא פה.
בהצלחה !!