כשמכינים מצגת בעזרת תוכנות של בינה מלאכותית, אנחנו חייבים להפעיל חשיבה ביקורתית איכותית אנושית, כדי לוודא שהמצגת איכותית, מדויקת ועושה בשבילנו את העבודה.
זה נכון שיש אתרים כמו GAMMA או TOME שיזרקו על המסך תוך פחות מדקה מצגת תמורת פרומט, אבל נכון לעכשיו אנחנו עדיין לא יכולים לעבוד איתם בשיטת "שגר ושכח" ולכן העקרונות הבאים יכולים לעזור לנו:
⭐ לשאול את עצמנו את השאלות הבאות- האם המצגת משרתת את המטרה שלה? האם המסר עובר כפי שרצינו? האם הטקסט מותאם לקהל היעד שלנו?
⭐ לוודא ש העיצוב שהמכונה נתנה משרת את ה- look & feel הרצויים לנו.
⭐ לא לאפשר למכונה לכתוב 100% מהתכנים של המצגת, בטח לא בלי בקרה שלנו. הטקסטים שמגיעים מהמכונות, לא מותאמים עדיין למצב של העברת מסרים אפקטיבית (העיצוב לא 100%, הטקסטים די ארוכים וכו').
⭐ להשתמש במכונות (במיוחד בצ'טבוטים כמו GPT או BARD) לסיוע בארגון הנתונים ומציאת דוגמאות לסרטונים או סיפורים להעשרת הסטוריטלינג.
⭐ להפעיל בדיקה וביקורת על אמינות הנתונים שהמכונה זורקת לתוך המצגת. לפעמים הם (עדיין) כותבים שטויות.
⭐ לא משנה מה מידת החופש שנתתם לעצמכם בהכנת המצגת, חשוב לבדוק את המצגת בקפידה לפני שאתם מציגים אותה. לא להניח ש"המכונה עשתה מצגת תוך דקה" ולהניח שזה סבבה. זה לא.
⭐ לגבי זכויות יוצרים של תמונות מג'ונרטות- עדיין אין התייחסות חד משמעית בנושא, אז אני לא יודעת מה לכתוב פה לגבי האתרים כמו מידג' וכו'. אם יש לכם ספק, עדיף ללכת על בטוח ולהשתמש בתמונות ממאגרים לפי תנאי הרישיון שלהם.
מאחר שתחום הבינה המלאכותית משתנה ומתקדם במהירות, חשוב לי לציין כי המידע המופיע במאמר זה התפרסם ב- 3.9.23.
אם אתם עובדים בארגון או חברה ומעוניינים להעמיק את בסיס הידע שלכם בנושא בינה מלאכותית, אני מזמינה אתכם להרצאה מרתקת כיצד נוכל לרתום את כלי הבינה הקיימים, כדי ליצור מצגות איכותיות ויצירתיות, מותאמות למשתתפים וכמובן- בזמן קצר יותר. כל זאת, מבלי לאבד את הטאצ' האנושי והחשיבה על היתרונות והחסרונות שהמכונות מכניסות לחיינו. לפרטים נוספים לחצו כאן.
בהצלחה !!