הומור הוא כלי עוצמתי שיכול לשדרג כל פרזנטציה עסקית ולהפוך אותה ליותר זכירה, אינטראקטיבית ומעניינת. למה מה שעבד לסטיב ג'ובס שהיה פרזנטור בחסד, לא יכול לעבוד גם לנו?
ספויילר- בסוף המאמר יהיו לינקים לקטעים רלוונטים מהפרזנטציות שלו, בהן הוא עשה שימוש בהומור.
כשאנחנו משתמשים בהומור, יש כמה יתרונות שפועלים לטובתינו. ראשית, אנחנו שוברים קרח עם המשתתפים ובכך הופעים אותם להיות קשובים יותר ומעורבים יותר. מחקרים מראים שאנשים נוטים לזכור מידע טוב יותר, כאשר הוא משולב עם הומור, שזה בדיוק מה שאנחנו רוצים מהקהל שלנו- שיזכור אותנו. וכמובן, הומור מפחית מתחים, במיוחד כשאנחנו מציגים נושא כבד ומורכב וזה בהחלט יכול לסייע לנו בהעברת המסר בצורה יותר קלילה.
מתי להשתמש בהומור? מתי לא להשתמש בהומור?
בעיקרון, מומלץ לעשות זאת בתחילת הפרזנטציה, כדי לשבור את הקרח וליצור אווירה נינוחה. זה כמובן עובד לשני הכיוונים- מוריד לחץ גם מהדובר.
כמובן שאין לזה חוקים קשיחים ואפשר להשתמש בהומור גם במעברים בין הנושאים כדי לשמור על העניין ורמת הקשב ואף לשזור את ההומור במהלך כל הפרזנטציה. יחד עם זאת, מומלץ מאוד לעשות זאת בעדינות. אחרי הכול, אנחנו לא בערב סטנד-אפ, אלא בפרזנטציה עסקית מכובדת.
מתי לא מתאים להשתמש בהומור? כאשר מדובר בנושאים רגישים או אישיים, הומור לא מתאים ועלול לפגוע. חשוב להכיר את הקהל שלך ולהבין אם הומור יתאים לו. לא כל הקהלים יקבלו הומור באותו האופן. וכמובן- תמיד להפעיל שיקול דעת ולזכור שאם ההומור מפריע למסר או מסיט את הקשב מהמטרה העיקרית של הפרזנטציה, עדיף לוותר עליו.
טיפים נוספים
- הומור עדין ואינטליגנטי יעבור טוב יותר מאשר בדיחות גסות או פוגעניות.
- סיפורים אמיתיים ומצחיקים מהחיים האישיים יכולים ליצור חיבור חזק יותר עם הקהל.
- אל תנסו להיות סטנדאפיסטים. הומור בפרזנטציה עסקית צריך להיות משולב בצורה טבעית ולא מוגזמת.
- כדאי לנסות שימוש בהומור, לבדוק אם זה עובד לנו, איך אנחנו מרגישים עם עצמנו. אם לא נוח- מומלץ לוותר. הקהל מרגיש שזה מאולץ.
- תמיד כדאי לראות איך אחרים עשו את זה, הנה הדרך של סטיב ג'ובס.
הומור הוא כלי מצוין, אבל כמו כל כלי – יש להשתמש בו בחוכמה ובמידה.
בהצלחה 🧡