תמונות למצגת

למה חשוב להשקיע בתמונות במצגת עסקית?

אחד הדברים שחייבים להשקיע בהם, גם בחשיבה וגם ביצירה זה תמונות.

אם אתם רוצים שהמצגת שלכם תשכנע יותר, תחבר יותר, תעניין יותר, אתם צריכים להשקיע זמן בחיפוש (או בהכנה) ושילוב התמונות הנכונות. זה מפתח עוצמתי ביותר לבניית מצגות מעוצבות שיוצרות חוויה חזקה יותר.

תמונות לא רק ממחישות את הנקודות שלכם, אלא גם מעוררות רגשות אצל המשתתפים ומחזקות את המסר. לכן חשוב לא לזלזל באיך להציג את התמונות במצגת – בין אם זו מצגת חברה משקיעים, מצגת חברה, מצגת לשיווק מוצר חדש, או פשוט נושאים למצגות מתוך העבודה השוטפת שלכם בארגון.

מה הדרכים הטובות ביותר להכנת מצגות עם תמונות? הנה המדריך המלא.

מה עדיף? תמונה ממאגרים בתשלום, מקורות חינמיים או בינה מלאכותית?

הייתם בטח רוצים שהמצגת שלכם תכלול תמונות ברמה גבוהה ומקצועית, ולכן עד לא מזמן העדיפות היתה לבחור מתוך מאגר תמונות בתשלום, כמו ShutterStock או GettyImages. מאגרים כאלה מציעים אוספים מגוונים ומבחר עצום של תמונות באיכות עילית וספציפיות לתחומי עניין שונים.

אבל אם התקציב שלכם מוגבל, קיימים גם מאגרי תמונות חינמיים נהדרים כמו Unsplash ו-Pexels, שמספקים מגוון רחב של תמונות איכותיות בחינם לשימוש במצגות. שימו לב שבחלק מהאתרים החינמיים, שימוש בתמונות מצריך מתן קרדיט לצלם. ברוב המקרים נוסח הקרדיט יופיע על המסך בעת הורדת התמונה, ותצטרכו להעתיק אותו ולהצמיד אותו לתמונה בעת השימוש.

מקור נוסף שצובר פופולריות עצומה בחודשים האחרונים הוא כמובן יצירת תמונות באמצעות בינה מלאכותית. גם כאן, יש עשרות אתרים שניתן ליצור בהם תמונות, חלקם חינמיים וחלקם בתשלום.

לרוב האתרים יש מודול חינמי, המאפשר יצירת תמונות בכמות או באיכות מסויימת, ומעבר למודול בתשלום מאפשר שדרוג האיכות או הכמות או שניהם.

אתרים נפוצים הם מידג'רני, DALL-E שנמצא (גם) בתוך ChatGPT או באתר עצמאי, ideogram , ויזואל אלקטריק, סטייבל דיפיוז'ן ועוד. האתרים נבדלים זה מזה בממשקים השונים שלהם, בדרכי ההזנה של ההוראות הטקסטואליות, באיכויות התמונה שהם מייצרים, ובתנאי השימוש והמגבלות השונות על השימוש בתמונות שנוצרו באמצעותם.

בכל מקרה, חשוב להקפיד על זכויות יוצרים כשמשתמשים בתמונות מהמקורות השונים ועל כך ארחיב בהמשך הכתבה.

בחירת תמונות מתאימות

לאחר שבחרתם את מקור התמונות, הגיע הזמן להתמקד בסוגי התמונות שתרצו לכלול במצגת שלכם. בחרו תמונות שקשורות קשר הדוק לתוכן, לקהל היעד, ולמטרה של המצגת.

הימנעו ככל האפשר מתמונות סטוקיות או קלישאתיות מדי. במקום זה, אני ממליצה לחפש או ליצור תמונות אותנטיות, שמעוררות עניין, מעלות חיוך, או מספרות סיפור. תמונות במצגות מעוצבות יכולות לכלול תמיכה בסטורי בורד מרהיב, שילובי צבעים מעניינים והמחשות אטרקטיביות של הסטוריטלינג המרכזי של המצגת.

עריכת התמונות ושילובן במצגת

ודאו שהתמונות נראות חדות וברורות ברזולוציה גבוהה. תמונות מטושטשות או שהאיכות שלהן נמוכה רק יקלקלו את המראה המקצועי. אפשר להעזר בכלי עיצוב פשוטים כמו PowerPoint  או Canva לעריכה קלה של התמונות – החלפה לשחור-לבן, צביעה בצבעי המותג, או חיתוך והתאמה לפרופורציות המצגת.

התאימו את הסגנון והעיצוב של התמונות לנושא ולסגנון הגרפי הכללי של המצגת. פרסו את התמונות בצורה נכונה גם בתוך שקף וגם לאורך המצגת- לא יותר מדי תמונות בשקף אחד וגם לא כל המצגת היא תמונות. השתמשו בשטח של השקף ובקומפוזיציה נכונה כדי להבליט וליצור מראה דרמטי, איפה שצריך כמובן.

יש מקומות שבהם כדאי ליצור רושם עוצמתי במיוחד במצגת, למשל בשקף הפתיחה, בשקף הסיום ובנקודות אסטרטגיות במצגות ארוכות, כדי לזכות מחדש בתשומת הלב של המשתתפים.

שימוש בתמונות לפי זכויות יוצרים

מאגרי תמונות בתשלום כמו ShutterStock וGettyImages מציעים תמונות ברמה מקצועית, אך דורשים רכישת רישיון שימוש מתאים. חשוב להקפיד על רכישת הרישיונות הנכונים – לשימוש אישי, מסחרי מוגבל או בלתי מוגבל בהתאם לצרכים שלכם, כדי לא להפר את זכויות היוצרים על התמונות האלה.

לעומת זאת, מאגרי תמונות חינמיים כמו Unsplash, Pexels ופיקסביי מספקים תמונות תחת רישיון Creative Commons, שמאפשר שימוש חופשי ללא תשלום לצרכים מסחריים ואחרים. עם זאת, חשוב לבדוק את התנאים הספציפיים של רישיון ה-CC בכל מאגר ולהקפיד עליהם, למשל יצירת זיקה/קרדיט ליוצר התמונה אם נדרש.

לגבי תמונות שנוצרות באמצעות כלי בינה מלאכותית כמו DALL-E, מידג'רני וכו'- נכון לתחילת שנת 2024 הנושא טרם הוסדר רגולטורית. חשוב להקפיד על הבנת התנאים המדויקים במקרה של שימוש בתמונות אלה במצגות עסקיות או בפרויקטים מסחריים אחרים, כדי להימנע מהפרות זכויות יוצרים פוטנציאליות.

בנוסף, כלים מסוימים אוסרים על יצירת תמונות שעלולות להפר זכויות קנייניות של אחרים, כמו שכפול של תמונות או יצירות קיימות שמוגנות בזכויות יוצרים. לכן יש להיזהר גם מכך בעת יצירת תמונות חדשות באמצעות בינה מלאכותית.

בכל מקרה של שימוש בתמונות ממקורות חיצוניים, יש להיזהר מהפרת זכויות יוצרים שעלולה לגרור קנסות וחשיפה משפטית. הקפדה על רישיונות השימוש המתאימים היא חובה להגנה מרבית.

שילוב תמונות רלוונטיות ומרשימות במצגת, הוא פקטור מרכזי ליצירת חוויה מושכת ומרתקת עבור הקהל. לכן, יש לשים דגש על בחירת התמונות המתאימות ביותר, עריכתן באופן מקצועי והקפדה על זכויות היוצרים. כן, תמונה שווה אלף מילים ולכן חשוב שנרשים את המשתתפים בתמונות איכותיות, במצגות מעוצבות היטב, ממוקדות ומשכנעות שיעבירו את המסר שלנו בצורה ברורה ויעילה.

בהצלחה !!

חדש! חדש!

קורס דיגיטלי לבניית מצגות

מתאים לכל מי שעומד מול קהל,
מרצה, מנחה או מציג

כלים פרקטיים לארגון תוכן חכם
ועיצוב מצגות מרהיבות שתיצרו בעצמכם!

דילוג לתוכן