טיפים להכנת מצגת משקיעים

מחקרים מעידים על יזמים שמקדישים מקסימום 5 דקות לקריאת תקציר ONE PAGER.

בתוכנית "הכרישים" משך הפרזנטציה לא יותר מדקות בודדות.

אנחנו חייבים להיות ממוקדים ורהוטים, כדי להסביר בצורה הטובה ביותר את המוצר ואת הבעיה שהוא בא לפתור. ישר ולענין ולהתמקד בטופ-של-הטופ של מה שבאמת חשוב.

מצגת למשקיעים מקצועית וכתובה היטב, יכולה להוות את כרטיס הכניסה שלכם להשגת תשומת לב של המשקיע בזמן הקצר שעומד לרשותכם.

על מנת לאפשר למשקיע לקבל החלטה האם להשקיע במיזם שלכם, הנה כמה דגשים שכדאי לקחת בחשבון.

מצגת משקיעים במפגש פרונטלי

אם אתם מציגים בפגישה שבה המשקיע הפוטנציאלי יושב בחדר הישיבות שלכם (או אתם בחדר הישיבות שלו), או עומדים על במה בפני קהל של משקיעים פוטנציאליים, אתם רוצים שלפחות אחד מהם יתעניין במה שיש לכם להציע.

כדאי לקחת בחשבון את הדברים הבאים:

⭐ רוב המשקיעים ראו ושמעו המון הצעות, ובדרך כלל לא תהיה להם סבלנות או זמן להקשיב זמן ממושך לרעיון שלכם. לכן מצגת משקיעים טובה חייבת להיות קצרה ככל האפשר: לכל היותר 8 או 10 שקפים, כשעל כל אחד מהם מתעכבים לכל היותר דקה ולעיתים אפילו פחות.

⭐ כשאתם נמצאים בחדר אחד עם המשקיע הפוטנציאלי, אתם בדרך כלל מלווים את המצגת בהרצאה קצרה. אל תעמיסו על טווח הקשב שלו, אווררו את השקפים. אל תזרקו את כל התוכן שאתם מספרים בעל-פה על השקף. השקף צריך לכלול כותרת ברורה, טקסט קצר או תמונה ואת כל השאר הסבירו בדיבור בעל פה.

⭐ כדי להיות כמה שיותר ברורים וממוקדים, דברו בקצרה. אגב, זה טיפ שנכון גם לגבי התוכן הכתוב במצגת עצמה וגם לגבי הטקסט שנאמר בעל פה.

⭐ עצבו את המצגת בצורה ברורה, נוחה לקריאה, בלי גיפים מרצדים, גרפיקה מסובכת או אינפוגרפיקה שקשה לפענח תוך שניות ספורות. אפשרו למשקיעים לשמוע אתכם בנוחות וללא הסטות של תשומת הלב.

⭐ אתם רוצים שהמשקיעים יזכרו אתכם גם לאחר המפגש. לכן כדאי לתבל את המצגת בפרטים מעניינים, באנקדוטות ובאלמנטים אחרים שייחרטו למשקיעים בזיכרון. חפשו דרכים לתבל את העובדות היבשות כך שהן ייראו פיקנטיות וזכירות.

⭐ סיימו בהנעה לפעולה. אימרו למשקיעים בצורה ברורה: "אנחנו מבקשים לקבוע פגישת המשך כדי לספר לך עוד על התשואה הצפויה לך מהשקעה במיזם שלנו", או "אנחנו מעוניינים בהשקעה של חצי מיליון ש"ח". אל תניחו שהמשקיעים יבינו לבד מה אתם רוצים מהם.

 מצגת משקיעים לא-פרונטלית

יש מקרים בהם מצגת משקיעים לא מוצגת במפגש פרונטלי. לעיתים שולחים אותה למשקיעים פוטנציאליים בדואר אלקטרוני כקובץ, או מדפיסים ונותנים להם כהארד קופי, בתקווה שיקראו אותה מאוחר יותר.

במקרה כזה בגלל שהמצגת לא מלווה בהסבר שלכם בעל פה, חשוב לשים לב לדגשים הבאים, בנוסף לכל הטיפים הקודמים:

⭐ הקלו על המשקיעים את הקריאה. השתמשו בצורה נבונה בהיררכיה של טקסט, היעזרו בכותרות משנה, באלמנטים גרפיים, בהדגשות ובצבעים, כדי להפנות את תשומת הלב שלהם לנושאים העיקריים שתרצו שיזכרו. הקפידו על שקפים מאווררים, שפה עיצובית אחידה ותמונות שיכולות להמחיש את המוצר.

⭐ הציגו מספרים רלוונטיים. עבור משקיעים רבים, מספרים הם הדרך הטובה ביותר להכיר רעיונות חדשים: תארו את הנתונים העסקיים, גודל השוק, עלויות הייצור והתמחור, את ההשקעה הנדרשת וכמובן את התשואה הצפויה.

⭐ אם אתם מציגים עובדות כלשהן בגוף המצגת, הביאו את המקור שלהן כדי שאפשר יהיה לוודא את נכונותן בעת הצורך. ניתן לעשות זאת באמצעות הערת שוליים בפונט קטן בתחתית השקף: כזה שלא יגנוב את הפוקוס מהמסר המרכזי, אבל גם כזה שיהיה זמין למי שירצה לעיין בו.

⭐ הנעה לפעולה – נושא כל כך חשוב, שכדאי להזכיר אותו שוב. אל תצפו שהמשקיע יבין מקריאת המצגת בלבד את מה שאתם רוצים שהוא יעשה עכשיו. אתם רוצים שהוא ישקיע כסף? ציינו כמה אתם מבקשים (ורצוי להוסיף מיד אחר כך גם הערכה של התשואה הצפויה לו בתמורה). רוצים פגישה נוספת? תגידו!

⭐ חשוב חשוב חשוב לצרף את פרטי הקשר שלכם- מספרי טלפון ומייל, כדי שאם למשקיע יהיו שאלות נוספות, הוא יוכל להשיג אתכם בקלות.

אם אתם כבר פה, למה לא תקראו גם מה כוללת מצגת משקיעים?

בהצלחה !!

חדש! חדש!

קורס דיגיטלי לבניית מצגות

מתאים לכל מי שעומד מול קהל,
מרצה, מנחה או מציג

כלים פרקטיים לארגון תוכן חכם
ועיצוב מצגות מרהיבות שתיצרו בעצמכם!

דילוג לתוכן