לא מכירים את המשתתפים שלכם? הנה דברים שתוכלו לעשות כדי לחבר אותם

בשבוע שעבר העברתי הרצאה בנושא בניית מצגת עיסקית, במקום שלא היתה לי שום אפשרות לדעת מראש מי המשתתפים. הקהל לא היה הומוגני והמארחים לא ניהלו רישום מוקדם להרצאה. לצערי לא היתה לי שום יכולת להשפיע או לשנות את זה.

וכך הגעתי להרצאה, מתוך רצון לתת מענה רחב ככל הניתן, כשכל המידע שיש לי על המשתתפים הוא שיש להם איזשהו רצון לשפר את המצגות שלהם. משהו מאוד מאוד כללי שלא נתן לי שום ידע מוקדם לגבי המוטיבציה שלהם, איפה הבעיות הספציפיות שלהם וכו'.

זה "בסדר" בינוני מאוד לדעתי, כי זה לא ממוקד. הייתי מעדיפה להכיר יותר את המשתתפים לפני ההרצאה, אבל מבינה שזה לא תמיד אפשרי.

כמה ימים אחרי זה השתתפתי ביום עיון ושמתי לב שכמה מרצים עשו סקר בתחילת ההרצאה שלהם. הם שאלו את המשתתפים שאלות אינפורמטיביות כמו: מי משתמש בכלי הזה פעם ביום? פעם בשבוע? אף פעם? איך החויה שלכם? וכו'.

מעבר לזה שמעולה לפתוח הרצאה עם שאלות שוברות קרח, חשבתי לעצמי מה בעצם המרצה עושה עם התשובות האלה שהוא מקבל מהמשתתפים. האם הן רק נשארות תלויות באויר בסגנון אהלן-אהלן ובואו נתחיל לדבר תכלס על נושא ההרצאה? או שהן גם משמשות אותו כסוג של חומר גלם/ דוגמאות בהמשך ההרצאה?

טיפים חשובים לתחילת מפגש או הרצאה כדי לחבר את המשתתפים

🔸 שאלות שוברות קרח עם המשתתפים בתחילת ההרצאה זה סבבה, אבל כדאי שהן יהיו קשורות לנושא המרכזי שמדברים עליו.

🔸 סביר שהמשתתפים יהיו ברמות שונות של הבנה/ היכרות עם הנושא שמדברים עליו. חלק מבינים יותר, חלק פחות. אם אנחנו שואלים את המשתתפים שאלות כדי לקבל תמונה יותר מדוייקת עליהם, כדאי לתת להם תחושה של שייכות ואמפטיה ולשלב את התשובות שלהם בהמשך במקומות הרלוונטים בהרצאה. זה כמובן מצריך מאיתנו כמרצים הכנה מוקדמת שמתייחסת לשלבים שונים שהאנשים נמצאים, החל מרמת "מתחילים" ועד "מתקדמים", כדי לדבר לכמה שיותר אנשים בקהל. מרצה שמדבר רק ל"מתקדמים" יכול לאבד חלק ניכר מהמשתתפים בשלב מוקדם. ואם כבר שאלנו את הקהל שאלות, נהיה חכמים לשלב את זה במקומות המתאימים בהרצאה ולא נשאיר את זה תשובות "באויר" שלא קשורות לכלום.

🔸 לשאול ולשתף את הקהל זה מעולה. זה מקרב את האנשים. זה לא "אני המרצה", אני פה ואתם שם. אלא כולנו פה ביחד ואני משתפת אתכם בידע שלי וגם לומדת מהחויה שלכם.

🔸 אם המרצה מגלה תוך כדי הרצאה שאנשים מתקשים עם מושג מסוים, או שואלים המון שאלות בנושא אחד ממוקד, אולי זה לא הזמן להגיד "יש לי עוד הרבה חומר להעביר בואו נמשיך כי אני צריכה להספיק", אלא לגלות גמישות ביחס לתכנון המקורי ולהקדיש זמן רב יותר להסביר אותו או לתת עוד דוגמאות, שיעזרו להבין טוב יותר. במיוחד אם זה נושא מהותי שחשוב להבין לפני שמתקדמים לנושא הבא.

לסקרנים מביניכם אספר שביום עיון שהשתתפתי בו, היו מרצים שהיטיבו ליישם את הטיפים האלה ונתנו הרצאות מעולות. והיו את אלו שהלכן עם האג'נדה שלהם כפי שתוכננה מראש, היו פחות גמישים להתעכב לטובת משתתפים שהיו ברמת "מתחילים" וזכו לסוג של התמרמרות מהשורות האחוריות…

גם אם אנחנו לא מכירים היטב את הקהל מראש, אפשר להעביר הרצאה מרתקת, אפקטיבית ומלמדת ע"י הכנה מוקדמת, גמישות ופתיחות למשוב און-ליין מהמשתתפים.

בהצלחה 🧡

חדש! חדש!

קורס דיגיטלי לבניית מצגות

מתאים לכל מי שעומד מול קהל,
מרצה, מנחה או מציג

כלים פרקטיים לארגון תוכן חכם
ועיצוב מצגות מרהיבות שתיצרו בעצמכם!

דילוג לתוכן