מה הקטע של המלכה אליזבת עם צבעים?

בחרתי להקדיש את הניוזלטר הפעם למלכת בריטניה שהלכה לעולמה השבוע.

אני בוחרת להתמקד בנושא אחד- צבעי החליפות האחידים שלה ומה אנחנו יכולים לקחת ממנה בעיצוב המצגות שלנו.

למה המלכה אליזבת לבשה תמיד צבע אחד?

אין צהובון או ירחון אופנה שמכבד את עצמו, שלא הקדיש לפחות כתבה אחת לחליפות הצבעוניות של המלכה אליזבת.

אם בצעירותה לבשה המלכה שמלות מלכותיות לאירועים רישמיים ושמלות סטייל שנות ה- 60 בגזרה שהחמיאה למותניה הצרות, הרי שבבגרותה עשתה המלכה שינוי באאוטפיטים ולבשה כמעט תמיד חליפת ז'קט וחצאית, כשמעליה מעיל ארוך באותו צבע ולראשה כובע, גם הוא באותו הצבע.

בתחילת המייקאובר הזה אמרו עליה שהיא ניראית מגוכחת, בוחרת בצבעים רועשים מדי, ירוק מדי, צהוב מדי, אדום מדי,
אוי ואבוי גם ורוד מדי…. אך המלכה התמידה בלוק הזה ושיפרה אותו בהתמדה.

החליפות הפכו מחמיאות יותר לגזרתה ולגילה, הכובעים שלה תמיד נפלאים ולסיכות הדש יש תמיד משמעות וסימבוליות לאירוע.

המלכה היתה אייקון שרבים נשאו אליו את עיניהם והיתה חלק יקר מהחיים הבריטיים (למרות הביקורות על הלגיטימיות של מוסד המלוכה, אבל נניח את זה כרגע בצד).

כאשר המונים מתאספים באירועים רשמיים, סגנון הלבוש והצבע שהוד מלכותה לבשה, היו בעלי חשיבות עליונה. בשל קומתה הנמוכה יחסית (1.53 מ'), המלכה אהבה ללבוש גוונים עזים שמקלים על איתורה בקהל.

"ראיתי את המלכה !!
 באמת? איפה?
 הנה הנה, זאת שלובשת צהוב, רואה אותה?"


המלכה מפורסמת במלתחה התוססת שלה והכול היה מחושב מראש, עד לרמת התאמת צבע החליפה לצבע הספה עליה תשב המלכה, באיזה שעה של היום מתקיים האירוע, האם מתקיים בחוץ או בפנים, מה מצב התאורה, מה זווית הצילום ומה הצבע שהכי יחמיא להוד מלכותה באותה עת.

מראה נייטראלי ומונוכרומטי אפיין את מלתחת המלכה ב- 30 השנים האחרונות, מאחר שזה איפשר לה להיות נועזת מצד אחד, אך לא ראוותנית מדי מצד שני. האקססוריז היחידים ששברו את המונוכרומטיות הם סיכת הדש, כפפות לבנות, קישוט הכובע, שרשרת פנינים ועגילים.

תמיד, ללא יוצא דופן.

אוקיי, ואיך זה קשור לעיצוב מצגות?

הייתם יכולים לצבוע את כל הבית שלכם בצבע אחד? אולי רק חדר אחד צבוע כולו בצבע אחד?

לפני שאתם אומרים לא מה פתאום, בואו לראות למה עיצוב מונוכרומטי יכול להיות מעניין ומושך את העין.

עיצוב מונוכרומטי הוא עיצוב בצבע אחד עם הרבה גוונים

בעיצוב מצגות, כמו בעיצוב פנים אנחנו מתעסקים הרבה בשילובי צבעים, עד שכמעט שוכחים שאפשר לעצב גם בעזרת צבע אחד בלבד.

ברגע שאנחנו מבינים שעיצוב מונוכרומטי לא חייב להתבסס רק על שחור, לבן ואפור, מתברר לנו שאנחנו יכולים ליצור שקפים עשירים ומלאי עניין המבוססים על צבע אחד בלבד.

כל מה שדרוש לעיצוב מונוכרומטי הוא לבחור את צבע הבסיס – למשל כחול (או צהוב, או אדום, או כל צבע שאתם רוצים) ואז להתחיל לשחק עם כל קשת גווניו.

ליצירת איזון ואפקטים של הדגשה, אפשר לשלב את צבע הבסיס עם נגיעות של לבן, קרם או צבע ניטרלי אחר, ממש כמו שהמלכה עשתה עם האקססוריז שלה.

למה שילוב צבעים מונוכרומטים עובד לנו?

שימוש בווריאציות בהירות וכהות של אותו צבע יוצר הרמוניה ונותן תחושה של רוגע וקלאסה. המשחק עם הגוונים של אותו צבע הוא פשוט יחסית לעיצוב, כי מתייתר הצורך להתאים צבעים מנוגדים או קרובים.

בנוסף, השמירה על גווונים דומים של אותו צבע מאפשרת למשתתפים להתמקד נטו בתוכן, מבלי להעיף את הריכוז בגלל שימוש בהמון צבעים.

אם אנחנו משתמשים בגוונים דומים, אנחנו יוצרים מעברים עדינים ונעימים לעין.

מצד שני, אם אנחנו משתמשים בגוונים רחוקים של אותו צבע, אנחנו יכולים ליצור קונטרסט מאוד ברור ויפה. דמיינו למשל אותיות בצבע ירוק בהיר מאוד, על רקע ירוק כהה. או אותיות בצבע כחול כהה על רקע תכלת בהיר.

אם עיצוב מונוכרומטי יכול לעבוד בשביל השקפים שלכם ואתם רוצים לדעת איך ליצור בקלות גוונים של אותו צבע בתוכנת PopwerPoint, לחצו כאן לצפיה בסרטון שישדרג את המצגת שלכם במהירות.

בהצלחה !!

חדש! חדש!

קורס דיגיטלי לבניית מצגות

מתאים לכל מי שעומד מול קהל,
מרצה, מנחה או מציג

כלים פרקטיים לארגון תוכן חכם
ועיצוב מצגות מרהיבות שתיצרו בעצמכם!

דילוג לתוכן