מצגת שמיועדת לצפייה בטלפון נייד

שלחנו למישהו מצגת, סיכוי סביר שהוא פותח אותה בטלפון הנייד שלו.

או אולי שלחנו למישהו סרטון וידאו שהכנו ממצגת, סיכוי סביר שנעשה את זה בווצאפ.

קלות השימוש בטלפונים ניידים שיש לכולם וריבוי האפליקציות שעושות לנו את החיים קלים ונוחים, הביאו אותי לחשוב שגם המצגות צריכות להיות מותאמות לכך.

היתרונות של צפיה במצגת בסמרטפון ברורים:

ניידות, אפשרות לשיתוף מהיר, זמינות מיידית, חסכון בזמן, חסכון בניירת.
וכמובן- נוחות !!!

 

במה שונה מצגת שמיועדת לצפיה בטלפון נייד, ממצגת שרואים על מסך גדול?

הנה הטיפים שלי ליצירת מצגת WOW גם בסמרטפון:

הסליידים צריכים להיות ידידותיים למכשירים ניידים

קחו בחשבון שתצורת הצגת הסליידים יכולה להשתנות בהתאם לסוג הטלפון או הטאבלט שבו משתמשים. יש מכשירים למשל, שברירת המחדל לתצוגת סליידים היא לאורך ובאחרים היא לרוחב.
מאחר שאין לנו שליטה באיזה מכשיר ייצפו במצגת, אם רוצים שהשקף יוצג בדיוק כמו שאנחנו רוצים (למשל להימנע מגלישת טקסט או שאלמנטים לא יזוזו על השקף), ניתן לשמור את השקף כתמונה שמקבעת את האלמנטים ולא להציג אותו בפורמט "פתוח". באותו אופן, ניתן לשקול משלוח קובץ PDF.

תשומת לב כי בעת משלוח PDF אנחנו מוותרים על הנפשות (אנימציות), במידה שיש כאלו בשקפים המקוריים.

מספר השקפים במצגת לא יותר מ- 3 תנועות גלילה למטה

בדיוק כמו במצגת שמוקרנת באולם, חדר ישיבות או בזום, כשאנחנו רוצים לשמור את הקהל מעורב ועירני, עלינו לתכנן מצגת שבה מספר השקפים מותאם למשך הזמן שיש לנו. לא להעמיס מיליון שקפים, לא להעמיס טקסטים.
גם במצגת שאנחנו שולחים למישהו במייל או בווצאפ, אנחנו צריכים לחשוב על אותם קוים מנחים. ממה שאני רואה בפועל וגם קוראת קצת מחקרים בנושא, 3 תנועות גלילה כלפי מטה, זה "משך הזמן" שייקח למישהו להחליט אם זה מעניין אותו או לא.

הכותרת בכל שקף חייבת לתת את המסר באופן מיידי וממוקד

בגלל שהשטח בסמרטפון קטן בהרבה מהשטח של שקף שמוקרן על מסך גדול, המסר חייב לעבור בצורה קצרה תוך שברירי שניות. כמובן שמומלץ (מאוד) להשתמש במשפטים קצרים ככל הניתן.

להשתמש בפונטים מספיק גדולים וברורים לצפיה גם מסמרטפון

להימנע מפונטים שהאותיות שלהם דקות מדי, או חלולות.
בנוסף, אני מאוד ממליצה לבדוק את תצוגת הצבעים והקונטרסט בסמרטפון כבר במהלך העבודה (הרבה לפני שמסיימים את הכנת המצגת), כי צבעים שנראים סבבה בלפטופ, ניראים לפעמים הרבה פחות טוב בסמרטפון. תשלחו את המצגת לעצמכם לנייד, לבן הזוג שלכם ותראו אם רואים טוב או שצריך לשפר.

להשתמש בשפה עיצובית אחידה והדוקה במיוחד

נניח שאני מעבירה הרצאה באולם ויש לי 30 שקפים, שכולם בשפה עיצובית אחידה. אבל מה, פה ושם יש שקף ש"זלג" מהשפה העיצובית, בגלל "אילוצי" צבעים של תמונה או גרף. זה לא יהיה מאוד בולט, כי זה שקף אחד מתוך 30.
במצגת שאנחנו שולחים בסמרטפון, בשל אופי הצפיה המהירה בתנועת גלילה (למעלה-למטה או ימינה-שמאלה), שקפים שהם לא בול בשפה העיצובית, ייבלטו מיד.
אם זה מכוון כי זו הדרך שלנו להדגיש מסר מסויים, אז סבבה. אבל אם לא, כדאי לעבור שוב על כל השקפים ולדייק את השקפים הרלוונטים.

חלק מהאנשים צופים בסמרטפון לאורך וחלק לרוחב

אנחנו צריכים לקחת את זה בחשבון בתכנון המצגת וגם בזמן הבדיקה שלה בסיום הכנתה. לבדוק איך השקפים ניראים כשהטלפון לאורך ואיך זה נראה כשהטלפון לרוחב.

בהצלחה,

גלית 🌷

חדש! חדש!

קורס דיגיטלי לבניית מצגות

מתאים לכל מי שעומד מול קהל,
מרצה, מנחה או מציג

כלים פרקטיים לארגון תוכן חכם
ועיצוב מצגות מרהיבות שתיצרו בעצמכם!

דילוג לתוכן