כדי לתת תשובה כמה זמן ייקח לנו להכין מצגת, כדאי לבדוק את הדברים הבאים:
מה רמת הבשלות של תכולת המצגת
האם נמצאים בשלב הרעיון? האם כבר יש שקפים גולמיים שכוללים טקסט? האם עשינו כבר תכנון של מבנה המצגת? ככל שאנו נמצאים בשלב בוסרי יותר, כך זמן הכנת המצגת יהיה ארוך יותר.
אם תרצו לקרוא על תכנון מצגת עיסקית, לחצו כאן
להבין מי קהל היעד למצגת
האם ידוע לנו מי המשתתפים בהרצאה או בפגישה? לתשובה יש השפעה קריטית על תכנון המצגת, על התכנים שלה וכמובן על העיצוב. עלינו להקדיש זמן להתאמת המצגת לאנשים בפניהם אנחנו עומדים להציג.
מה המטרה
מה המסר שאנחנו רוצים להעביר? מה אנחנו רוצים שיקרה בסיום המצגת? לתשובות לשאלות אלו יש השפעה על מיקוד המסרים, שהם קריטיים גם בשלב התכנון וגם בשלב העיצוב.
תכנון המצגת
לדעתי זה השלב הכי חשוב בהכנת המצגת. כמו שמתכננים בנין לפני תחילת הבניה, כך גם בהכנת המצגת. תכנון נכון יחסוך לנו המון זמן בהמשך התהליך. אני אישית מקדישה לשלב זה די הרבה זמן.
עיצוב המצגת
עיצוב המצגת זה השלב שבו המצגת עוברת משלב הסקיצות לשלב ה- WOW. גיבוש שפה עיצובית, חיפוש תמונות, אינפוגרפיקות, אנימציות- כל מה שייתן למצגת שלנו לוק של מיליון דולר ויעביר את המסר בצורה נכונה ועוצמתית.
לדייק את המסרים
לקצר טקסטים, לשחרר באהבה בולטים, לפרק "מוקשים" מורכבים. להיכנס לראש של המשתתפים ולשאול את עצמנו- "אם הייתי אחד מהמשתתפים- זה היה מעניין או משעמם אותי? כל אחד מאיתנו חושב (מה חושב….בטוח!!) שהנושא שאנחנו עוסקים בו סופר-מעניין. אבל עם יד על הלב- האם המצגת שלנו מושכת? מעניינת? משעממת? שלב מאוד מאוד חשוב שדורש השקעת זמן לא מבוטלת.
דמו
הציגו בפני מישהו שלא מכיר את הנושא, קבלו ממנו משוב ושפרו בהתאם לכך. זו השקעת זמן שווה ומשתלמת במיוחד. עדיף לדעת כבר עכשיו אם המסר שלנו עובר בצורה טובה, האם יש דברים שאפשר לשפר, וגם מאוד חשוב- לקבל בטחון לעמוד מול קהל. אני מאוד ממליצה לא לדלג על זה ולהקדיש לזה את הזמן הראוי.
להתאמן על המצגת
כמה זמן זה לוקח? כמה שתחליטו. ככל שמתאמנים יותר, מוכנים יותר והלחץ יורד. מנסיון.
להכין גיבוי של המצגת
חשוב, חשוב, חשוב !!! בהשקעת זמן קצרה יחסית, אפשר להתגבר על תקלות לא צפויות חס וחלילה אם יקרו ברגע האמת.
לנשום.
זה לא לוקח הרבה זמן, אבל מאוד מומלץ.