כשמתקשרים אלי לקוחות להזמין מצגת, הרבה פעמים אני שומעת את המשפט “אני רוצה שתכיני לי מצגת מושקעת, או “אני רוצה מצגת מרהיבה, מצגת מרשימה, מצגת מודרנית כזאת שיגידו WOW”.
נמאס שוב ושוב לחזור על שקפים בנאליים עמוסים בטקסט. מצגות אינסופיות שלא ברור מה המטרה שלהן ומי יקרא את כל זה. רשימת בולטים ארוכה וצפופה בשקף זה לגמרי “של פעם” וגם פועל נגדנו בכל מה שקשור לרמת הקשב של מי ששומע אותנו.
בעלי עסקים, חברות ועצמאים רוצים כל הזמן שעיצוב מצגות עבורם יהיה עדכני וטרנדי. אף אחד לא רוצה להציג מצגת מיושנת, אלא מצגת מקצועית יצירתית. כל הזמן מחפשים אחרי חוויית פרזנטציה טובה יותר.
אז מהם הטרנדים בעיצוב מצגות עיסקיות?
לפני שאתחיל, חשוב לי להדגיש שכמו בכל אופנה- חשוב שהלקוחות ירגישו בנוח בסופו של דבר. אם למשל הטרנד הוא ג’ינס מתרחב למטה אבל אני לא אוהבת את זה, אני לא אקנה את זה. חשוב להתאים את הטרנד להעדפות ולא לכפות משהו שלא מרגישים איתו נוח.
להשתמש בצבעים עזים ומיוחדים
כשכולם עסוקים בטלפון הנייד ואנחנו מתחרים על תשומת הלב של הקהל, המצגת צריכה להיות סופר אטרקטיבית כדי לבלוט. שימוש בצבעים עזים שתופסים את העין ומעביר מסר דרמטי ושונה. אפשר להשתמש בצבעי הרקע של השקפים, או באלמנטים צבעוניים אחרים במצגת.
לאוורר את השקפים
לא רק שאין צורך להעמיס טקסט בשקפים (כדי להראות שאתם מומחים התחום העיסוק שלכם), אלא ש- LESS IS MORE !!!
שקף עם הרבה טקסט מעמיס חזותית על הקהל ואפילו גורם לסוג של לחץ (הוא לא יספיק לקרוא את הכול וגם לשמוע אותך בו זמנית). הנטיה לדחוס הרבה טקסט, תמונות ואייקונים לשקף אחד, כי הכול תחת אותו נושא היא שגויה, מפספסת את המטרה והקהל מאבד ריכוז. הלך על המצגת, כולם כבר גולשים כבטלפון הנייד.
אין בעיה לפצל שקף אחד עמוס למספר שקפים כדי לאוורר ולתת מקום של כבוד למסר שאנחנו רוצים להעביר בכל שקף. חשוב להשקיע מחשבה גם על גודל הפונט בכותרות ובטקסט. אם אנחנו לא בטוחים האם גודל הפונט גדול או קטן מדי, תחשבו על מי שיושב בשורה 5 בהרצאה שלכם, או צופה במצגת בזום- הוא יכול לקרוא את מה שכתבתם בפונט גודל 12? שקף הוא לא שווארמה בפיתה- אל תעמיסו. תאווררו כדי שהמסר יעבור והקהל יישאר איתכם.
סטוריטלינג וחיבור רגשי של הקהל
אנחנו רוצים ליצור אצל הקהל חיבור רגשי לסיפור שלנו, כדי שהמסר שלנו יעבור בקלות וגם כדי שיזכרו את מה שיש לנו לספר. הכנת מצגת יכולה לעזור לנו מאוד.
איך?
סטוריטלינג היא אומנות בפני עצמה ויש המון דרכים ליצור סיפור טוב למצגת שלנו. אפשר להשתמש בסיפור אישי, או באירוע שקרה ורוב האנשים מכירים ויידעו לעשות את ההקשר לנושא שעליו אנחנו מדברים.
אפשר גם להשתמש בתמונה טובה שמעבירה את המסר, שהרי תמונה שווה אלף מילים, נכון?
שווה להשקיע מחשבה וזמן כדי למצוא את התמונה המתאימה, זאת שלדעתכם מעבירה את המסר והסיפור שלכם בצורה הטובה ביותר.
חשוב לזכור שיש להשתמש בתמונות באופן המותר, מבחינת זכויות יוצרים.
לשחק עם טיפוגרפיה וגודל של פונטים
טיפוגרפיה היא אומנות וגם טכניקה של סידור ועיצוב טקסט ובהקשר זה אפשר גם "לשחק" עם גודל של פונטים, כך שאנחנו מגייסים אותם לטובת העברת המסר שלנו. הקדישו מחשבה לסידור הכותרות, טקסטים בשורות קצרות (מאוד!), בחירת הגופנים (גודל וצורה) היררכיה של הטקסט, הכול בהתאם לתוכן ולהקשר תחשבו מה אתם רוצים להדגיש יותר, מה פחות, ועל מה אפשר לוותר. חשוב לזכור שאת הכותרת הגדולה ביותר רואים וקוראים ראשונה, אחריה את זו הבינונית ולבסוף את הטקסט הקטן ביותר. זה יכול לשרת אותנו בעיצוב מצגות עסקיות.
להשתמש באנימציות
שימוש באנימציה (הנפשה) של טקסטים, אייקונים או תמונות, יכול לסייע מאוד בהדגשה של נושא מסוים, או של מידע מיוחד. האנימציה יכולה להיות ע"י תנועה על השקף או שינוי צבע של טקסט.
שימוש באינפוגרפיקה
אינפוגרפיקה היא הצגה ויזואלית של מידע כמותי בצורה ברורה וקלה להבנה, על ידי שימוש בצורות, אייקונים וסימנים מוסכמים, באופן שכולם מבינים.
הנה דוגמה שכולם מכירים- כשאנחנו בנסיעה עם אפליקציית WAZE אנחנו יודעים מה ההבדל בין כביש בצבע כתום (מעט עמוס) לכביש בצבע אדום (עמוס מאוד). או למשל ברמזור להולכי רגל- כולם יודעים מה צריך לעשות כשמופיע האיש האדום.
השימוש באינפוגרפיקה מאפשר להעביר מסר באופן ברור ומיידי גם במצגות עסקיות, ללא העמסת טקסט. רצוי מאוד לבחור כמובן אייקון שיש לו משמעות מוכרת וצבע נכון (לדוגמה, אם אני רוצה להעביר מסר אוהד, לא אשתמש בצבע אדום).
למקם תמונה או סרטון על כל השקף
אני אוהבת להשתמש בתמונה לצורך העברת מסר ואין כמו תמונה ש"יושבת" על כל השקף, ממש על כל השטח. הרבה פעמים שעולה שקף כזה, אני שומעת "וואו" ו- "אההה" ואז יודעת שהמסר שלי עבר בקלות.
עיצוב מצגות עסקיות הוא כלי תמיכה עוצמתי באמצעותו ניתן לרתק, לשכנע, ולגעת בקהל. בין אם מדובר במצגת בנושא שיווק או מצגת בנושא מכירות, מצגת גיוס הון או מצגת חברה, סיפור אישי או הרצאת השראה. בסופו של דבר, מצגת היא שותפה מלווה של פרזנטציה אפקטיבית. כאשר היא בנויה היטב מבחינת העברת מסר ובניית ניראות ויזואלית נכונה, היא נותנת למרצה ביטחון והנאה לאורך השימוש בה.
בהצלחה !!