המוח שלנו אוהב עומס

עכשיו ברור לכולם למה המוח שלנו לא אוהב עומס!

המוח שלנו מעדיף פשטות על פני מורכבות ועומס מידע רב מכיוון שיש לו קיבולת מוגבלת לעיבוד מידע בו-זמנית.

כאשר אנחנו מכינים מצגת, חשוב שניקח בחשבון כמה דברים חשובים שקשורים לאיך שהמוח שלנו פועל, שיעזרו לנו להעביר את המסר בצורה אפקטיבית:

✔️ המוח שלנו אוהב חידונים ולפתור בעיות. ולכן נעדיף להצג לו בעיה ספציפית בצורה מסקרנת, כדי לגרות אותו לחשוב שזה חידון.

✔️ המוח שלנו אוהב סיפורים מאז שהיינו ילדים קטנים. סיפור גורם לנו להרגע, להיות אמפטיים, לדמיין את הסיטואציה, להמחיש אותה ולהזדהות עם מה שקורה שם. ולכן נעדיף לספר סיפור אישי/ רלוונטי שיחבר את הקהל.

✔️ המוח שלנו אוהב פרסים, תגמולים וצ'ופרים. לכן אנחנו צריכים להסביר במפורש מה התועלת שהפתרון שלנו מציע, מה הלקוח ירוויח, כדי שהמוח יתמקד בפרס הזה ובתגמולים ולכן חיוני להדגיש זאת.

✔️ המוח שלנו אוהב סדר ומבנה ברור. זה מקל עליו לקלוט ולהבין דברים ולכן כדאי שהמצגת שלנו תהיה בעלת קצב ומבנה ברורים, לדוגמא מחולקת לנושאים עיקריים, שברור מאיפה מתחילים ואיפה מסיימים.

✔️ חזרות (שלא לומר מנטרות) עוזרות למוח שלנו לקלוט ולזכור טוב יותר את המסרים המרכזיים. ולכן אנחנו צריכים לחזור על המסרים החשובים מספר פעמים במהלך המצגת.

✔️ המוח מעדיף תמונה על טקסט, מכיוון שמהירות העיבוד של תמונה היא הרבה יותר מהירה ויעילה בשבילו. ולכן עלינו להעדיף ויזואליות חזקה במצגת- תמונות, וידאו וגרפיקה, עדיפים פי כמה מאשר ערמות טקסט.

✔️ כבר אמרנו שהמוח אוהב חידונים וכך הוא מתייחס גם לשאלות שאנחנו שואלים את המשתתפים ולקריאה לפעולה בסיום המפגש. כדאי להשתמש בטריק הזה.

אם המצגת שלנו תהיה בנויה ומעוצבת לפי הקוים הפסיכולוגיים האלה, סביר שהמסר שלנו יעבור למשתתפים בצורה טובה יותר, מאשר יהיה עומס אינסופי ואף אחד לא יזכור כלום.

על ידי התאמה של המצגת לאופן פעולת המוח, תוך שימת דגש על פשטות, סיפור ויזואלי, נוכל להגביר את הסיכוי שהמסרים החשובים ייקלטו וייזכרו על ידי המשתתפים.

בהצלחה!

חדש! חדש!

קורס דיגיטלי לבניית מצגות

מתאים לכל מי שעומד מול קהל,
מרצה, מנחה או מציג

כלים פרקטיים לארגון תוכן חכם
ועיצוב מצגות מרהיבות שתיצרו בעצמכם!

דילוג לתוכן