הבינה המלאכותית מתקדמת בצעדי ענק מהירים מאוד וכולם מחפשים גם כלי אחד שיעשה להם את החיים קלילים בכל מה שקשור להכנת מצגות.
כולנו מכירים את האתגר של הכנת מצגות. בין אם מדובר במצגת עסקית, מצגת שיווקית או מצגת למשקיעים, התהליך דורש זמן, מאמץ ויצירתיות. לכאורה, נראה שזה בדיוק סוג המשימה שבינה מלאכותית יכולה לבצע – אז למה עדיין אין כלי AI שיודע איך להכין מצגת טובה מההתחלה ועד הסוף?
שאלה מצויינת !! הנה כמה מהסיבות.
מורכבות המשימה
הכנת מצגת אינה פשוטה כמו כתיבת טקסט או תרגום שפה. היא דורשת הבנה מעמיקה של נושא המצגת, קהל היעד, והמסרים שרוצים להעביר. בנוסף, נדרש ידע בעיצוב מצגות ובתקשורת חזותית. ישנן מגוון דרכים איך מכינים מצגת, והאתגר הוא למצוא את הדרך האופטימלית לכל מצגת ספציפית.
מגוון סגנונות עיצוב
אין דרך אחת נכונה איך עושים מצגת. סוגי מצגות שונים דורשים סגנונות שונים – מצגת חברה תיראה אחרת ממצגת אינטראקטיבית או מצגת לסדנה. כלי בינה מלאכותית צריך להיות מסוגל להתאים את עצמו למגוון עיצובי מצגות ותבניות מצגת, תוך בחירת שילובי צבעים מעניינים, סוגי גרפים מתאימים ותמונות מרשימות.
היבטי תוכן ומבנה
מצגת מקצועית צריכה לשלב מידע עובדתי עם סיפור מעניין (סטוריטלינג). היא צריכה להציג את המסע של הלקוח או המאזין בצורה משכנעת. זה דורש יכולת יצירת סטורי בורד, בחירת נושאים רלוונטיים, הכנת שקופית פתיחה וסיום מצגת מעניינים. בנוסף, צריך לדעת איך לתמצת מסרים מורכבים, איך לנסח אותם בצורה ברורה ואפקטיבית ומותאמת למשתתפים.
אתגרים טכנולוגיים
פיתוח מערכת בינה מלאכותית שיכולה לבצע את כל המשימות הנדרשות לבניית מצגת מוצלחת הוא אתגר טכנולוגי עצום. יש לא מעט אתרי מצגות שמציעים הכנת מצגות בתשלום, או אפילו אתרי בינה מלאכותית שיכולים ליצור שקפים תוך דקות (למשל קאנבה, GAMMA, TOME וכו'), אבל אף אחד מהם לא נותן פתרון מלא מקצה לקצה בצורה מספקת.
אתגרים אתיים
כשמדברים על פיתוח מערכת בינה מלאכותית שתפיק מצגות באופן אוטומטי מקצה לקצה, עולות מספר סוגיות אתיות חשובות שכדאי לחשוב עליהן.
📍 אמינות המידע – כלי AI מתבסס על מידע קיים כדי ליצור תוכן חדש. אבל מה קורה אם המידע המקורי לא מדויק או אמין? המערכת עלולה להפיץ מידע שגוי או לא מעודכן בלי לדעת, מה שעלול להטעות את הצופים במצגת.
📍 הטיה אפשרית – מערכות בינה מלאכותית נוטות לפעמים לשקף את ההטיות והדעות הקדומות שקיימות בנתונים שעליהם הן מתאמנות. זה יכול להוביל למצב שבו המצגות שנוצרות אינן אובייקטיביות ומאוזנות, אלא מוטות לכיוון מסוים.
📍 אחריות על התוכן – כאשר מצגת נוצרת על ידי אדם, יש מישהו שאחראי על התוכן ועל ההשלכות שלו. אבל כשמערכת אוטומטית מייצרת את המצגת, מי נושא באחריות על התוכן? האם זה מפתחי המערכת, המשתמשים בה, או "המכונה" עצמה?
📍 שימוש לרעה – כלי חזק ליצירת מצגות אוטומטית יכול להיות מנוצל גם למטרות שליליות, כמו הפצת דיסאינפורמציה, תעמולה או מסרים מזיקים. צריך לחשוב על דרכים למנוע או לצמצם את האפשרות לשימוש כזה גם כשזה מגיע להכנת מצגות.
📍 שקיפות והסבר – כשמצגת נוצרת ע"י בינה מלאכותית, חשוב שתהיה שקיפות לגבי מקורות המידע ואופן קבלת ההחלטות של האלגוריתם. המערכת צריכה גם לתת הסברים על הבחירות שלה, במיוחד כשמדובר בתכנים רגישים.
לסיכום, הסיבה שאין כלי בינה מלאכותית אחד שיכול ליצור מצגת עסקית טובה היא בגלל המורכבות והניואנסים הכרוכים ביצירת מצגות אפקטיביות, נכונות ומותאמות.
בעוד שכלי AI כמו ChatGPT יכולים לסייע ביצירת תוכן, החשיבה הביקורתית, היצירתיות והמגע האנושי הנדרשים למצגת עסקית משכנעת ומותאמת אישית, עדיין מתבצעים בצורה הרבה יותר טובה על ידי… אנשים.
כלי הבינה המלאכותית יכולים לשפר את עבודתנו, אך (עדיין) אינם יכולים להחליף באופן מלא את הצורך בפיקוח אנושי, חשיבה ביקורתית והתאמה אישית כדי להבטיח שהמסר מועבר ביעילות לקהל היעד.
בנוסף, בעוד שכלי AI יכולים לייעל היבטים מסוימים של יצירת מצגות, הם לא תמיד עשויים להתאים באופן מושלם למראה ולתחושה הרצויים או לצרכים הספציפיים לקהל, מה שמדגיש את חשיבות ההתערבות האנושית בתהליך עיצוב המצגת.
עם זאת, אין לי ספק שזה יקרה. כלי כזה יחסוך הרבה זמן ויאפשר ליצור מצגות ברמה גבוהה. הוא גם יוכל לתת המלצות מותאמות אישית, כמו איזו מצגת להכין לכל מטרה, או איך להתכונן למצגת.
אז בפעם הבאה שאתם מחפשים רעיונות למצגות, או שוקלים להירשם לקורס מצגות, תוכלו אולי פשוט לפנות לעוזר הווירטואלי שלכם.
עד שזה יקרה, אתם מוזמנים להיעזר בהמון כתבות וטיפים שיש פה באתר וכמובן בקורס Power UP שילמד אתכם את העקרונות ואיך בונים מצגת מנצחת! כל הפרטים כאן
בהצלחה 🧡